Menu

Nordkapp Stories

Samen met vriend en stand-up comedian Michael Van Peel trok ik naar de Noordkaap om hem te vergezellen op zijn zoektocht naar interessante verhalen van avontuurlijke reizigers, die niet altijd de gemakkelijkste weg kozen om naar deze iconische plek te reizen. Het resultaat is een boek: Nordkapp Stories, uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en te verkrijgen bij de betere boekhandel.

“De Noordkaap is niet meer dan een parking en een giftshop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

 

Toen Van Peel er zelf naartoe reed op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef hem vooral de sfeer van die laatste kilometers naar de Kaap bij. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse motors met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg met een opgestoken duim.

 

Ze waren vertrokken uit België, Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even samen op die mytische plek, om vervolgens terug uit te zwemmen over de aardbol. Langs hun eigen paden en met hun eigen verhalen en dromen.”

Wil je ook een exemplaar van dit boek?